U bent hier: startpagina»Schoolgebouw

Schoolgebouw

De school

Onze school is vernoemd naar Dr.Alphons Ariëns, die leefde van 1860-1928 en bekend is geworden als voorvechter voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden van de Twentse textielarbeiders. Sinds de oprichting op 1 augustus 1949 draagt onze school zijn naam. De Ariënsschool heeft in haar bestaan vele gebouwen in de gemeente Enschede betrokken. Het eerste gebouw was gelegen aan de Nieuwe Schoolweg, waaruit we in 1965 vertrokken naar de Lipperkerkstraat. Hier hielden we het zo’n zeven jaar vol, waarna de Hessenweg het volgende station was. In verband met een uitbreiding van het verzorgingstehuis aldaar dienden we te verhuizen naar de Dr.Benthemstraat, met een drie maanden durend tussenverblijf in de Piet Heinstraat. In 1980 was het aantal leerlingen dermate gestegen, dat we een groter gebouw toegewezen kregen, namelijk een houten noodverziening aan Park de Kotten. Dit gebouw brandde uit in 1990, waarna via een anderhalf jaar durend verblijf in een gebouw aan de Voortsweg in oktober 1991 ons huidige schoolgebouw in gebruik kon worden genomen. In 1983 startte de school met een afdeling voor voortgezet speciaal onderwijs, de Titus Brandsmaschool. Reeds na twee schooljaren werd deze school zelfstandig. In 1962 werd de Herman Broerenschool, vernoemd naar een inspecteur van het speciaal onderwijs, opgericht. Na een brand in 1975 kon het gebouw aan de Nieuwe Schoolweg worden betrokken.
Per 1 augustus 1996 besloot het bestuur, na overleg met alle betrokkenen, over te gaan tot de vorming van een scholengemeenschap tussen de Ariënsschool en de Herman Broerenschool. De naam van deze scholengemeenschap is Ariënsschool, bleef in eerste instantie de naam Herman Broerenschool gehandhaafd voor de herkenbaarheid naar ouders en instanties. Omdat er al jaren sprake is van maar één school en één schoolgebouw is uiteindelijk besloten de naam Ariënsschool voor de school te behouden.

De bereikbaarheid van de school
De Ariënsschool ligt aan Park de Kotten 320 in de wijk Bolhaar, vlakbij het zwembad Slagman. U komt met lijn 2 van de stadsdienst (uitstappen aan de Deurningerstraat, op de hoek van de van Damstraat of op de hoek van de Lijsterstraat) en na een wandeling van zo’n 600 meter bij de school. Indien u met de auto komt: het parkeerterrein van het zwembad biedt een uitstekende parkeermogelijkheid.