U bent hier: startpagina»Leerlingenraad

Leerlingenraad

IMAG2416
Beste ouders/verzorgers,

Ook dit jaar gaan we werken met een leerlingenraad. We horen namelijk graag hoe de kinderen het gebeuren op school ervaren en welke ideeën ze zelf hebben. Vorig jaar zijn de kinderen druk geweest met het maken van plannen om een filmpje te maken om kinderen en ouders/verzorgers te kunnen overtuigen van het belang van het gebruik van bekers met drinken ipv pakjes. Dit in het kader van duurzaamheid en dus het produceren van minder afval. Dat thema stond vorig jaar centraal op de hele school. Jammer genoeg is het filmpje nog niet gemaakt. Het idee is nog wel blijven liggen. We gaan er dit jaar zeker mee verder.

Ook hebben de kinderen enige inspraak gehad bij het realiseren van het mooie speelplein. Dat is nu helemaal klaar en iedereen is er erg blij mee!

Tijdens de eerste vergadering van dit jaar hebben de nieuwe leden van de leerlingenraad zich voorgesteld Groep 6a: Lynn Kerver , Groep 6-7: Tygo de Jong, Groep 7a: Vara de Jong, Groep 8a: Nick Schulte, Groep 8b: Yara Boom. Uit deze groep hebben we een voorzitter, Nick Schulte, gekozen en een secretaris: Tygo de Jong. Verder zullen tijdens de vergaderingen aanwezig zijn, meneer Rob Veldhuizen en juf Marita of één van beide.

De kinderen waren tijdens de eerste bijeenkomst vooral bezig om zelf ideeën te spuien. Die zijn genoteerd. We proberen om elke vergadering een idee te behandelen en misschien wel uit te werken. We hebben al wel gemerkt dat deze kinderen net zoals vorig jaar, erg betrokken zijn bij het lief en leed van hun klasgenoten, de school en zelfs het wel en wee van de meesters en juffen. Super! Dat kunnen we goed gebruiken.

We hopen op een goede en leuke samenwerking met deze kinderen.

Namens het team,

Juf Marita

Verslag leerlingenraad 4 september 2015