U bent hier: startpagina

Welkom

Vanaf 2016-2017 muzieklessen in onze school

Kaliber kunstenschool

Welkom op de website van de katholieke basisschool Wethouder A.F. van der Heijdenschool.
Onze website is onze belangrijkste bron van informatie over onze school. Zo staat bijvoorbeeld onze schoolgids integraal op de site en worden onze wekelijkse nieuwsbrieven ook hier gepubliceerd.
Basisscholen lijken soms veel op elkaar, terwijl er toch hele grote verschillen zijn. Onze school is een bijzondere school.
We willen u graag in het kort over onze bijzondere school informeren:

  • De wethouder A. F. van der Heijdenschool is een katholieke basisschool met ongeveer 160 leerlingen.
  • Een van de grote voordelen van een relatief kleine school is dat iedereen, zowel de leerlingen als de ouders en de leerkrachten elkaar kennen. Dat merk je meteen bij het binnenkomen. Er heerst een gemoedelijke sfeer op onze school. 
  • Een gemoedelijke sfeer betekent echter niet dat er niet hard wordt gewerkt. We willen de kinderen optimale prestaties laten leveren. Een groot deel van de lestijd besteden we dan ook aan het kernvak, rekenen en aan de speerpunten lezen en taal. We doen dit adaptief via ons B.H.V. systeem (Basisleerstof, Herhalingsleerstof en Verrijkingsleerstof). Via het “CITO leerlingenvolgsysteem” volgen we de ontwikkeling van de  kinderen.
  • Op expressie gebied staat muziek bij ons centraal. Wekelijks wordt er door de hele school tegelijkertijd gezongen. Daarnaast hebben we een eigen van der Heijdenkoor.
    In de 1e helft van groep 5 krijgen alle kinderen blokfluitles onder schooltijd. Wie wil kan daarna verder doorgaan en kan zelfs lid van onze blokfluitgroep worden.
  • We besteden veel tijd aan normen en waarden via ons “Doe je best”project. Het project is gebaseerd op 8 eenvoudige gedragsregels, die samen een gedragscode vormen voor alle leden van onze school. Dus voor leerlingen, leerkrachten, kinderen maar ook voor ouders. Aan elke regel is een symbool gekoppeld en die symbolen zijn overal terug te vinden in de hele school  
  • We zijn heel blij dat zoveel veel ouders van onze school ondersteuning bieden op allerlei gebied , bijvoorbeeld via de
    ouderraad, de medezeggenschapsraad en de schoolplancommissie, maar ook als overblijfmoeder, flitsmoeder en rij ouder.

De beste manier om onze school beter te leren kennen is er zelf een kijkje te komen nemen. U bent altijd van harte welkom. Deze website kan u vast helpen om een beeld te krijgen.
Voor verdere informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Ingrid ten Dam, directeur.